Novi Ford Focus pričara vožnjo srednje velike družinske limuzine s pomočjo napredne povezljivosti, elektrificiranih pogonskih sklopov ter sofisticiranih tehnologij za pomoč vozniku, poleg tega pa predstavlja svež in izrazit dizajn.

focus article web 4


Na voljo na novem Focusu prvič, naslednja generacija SYNC 4 – podprta s sredinskim zaslonom velikosti 13,2 palca, ki je največji v svojem razredu – omogoča navigacijo povezano v oblaku in povezljivost glasu z naravno razumevanje jezika. Poleg tega tehnologija omogoča nadgradnje programske opreme Ford Power-Up preko zraka, ki izboljša funkcionalnost. Funkcije in storitve, kot so Secure Alert, Stolen Vehicle Services in Local Hazard Information, so na voljo tudi prek Ford Pass Connect.

focus article web 2


Elektrificirani pogonski sklopi Eco Boost Hybrid s 48-voltnim blagim hibridom povečujejo učinkovitost, uglašenost in užitek v vožnji ter so prvič na voljo z avtomatskim menjalnikom Powershift s sedmimi prestavami, ki omogoča lažje premikanje v mestnem prometu in vožnjo s pogostimi zaustavitvami, hkrati pa dopolnjuje električno podprto zmogljivost hibridnega pogona.

Nabor naslednje generacije tehnologij za pomoč vozniku vključuje pomoč pri mrtvem kotu, pomoč pri križišču ter prilagodljiv tempomat s funkcijo Stop & Go, prepoznavanje prometnih znakov in sredinsko držanje voznega pasu.

Nova različica človeku osredotočene oblikovne filozofije Ford prinaša več zaupanja in drznosti v zunanji videz Focusa v petvratni različici in karavanski izvedbi, z novimi profili pokrova motorja, LED žarometi ter bolj izrazitim pristopom k različicam Titanium, ST-Line in Active. Vsaka različica pridobi edinstvene oblikovne elemente, ki izražajo njihove individualne osebnosti. S paketom X pa je na voljo visoka specifikacija, razširjen paket Vignale pa ponuja vrhunsko luksuznost in ekskluzivne oblikovne značilnosti.

focus article web 3


Ford je prav tako predstavil novi Focus ST – poganja ga 280 KM 2,3-litrski bencinski motor Eco Boost – s popolnoma novimi športnimi sedeži in drznim zunanjim dizajnom, ki še dodatno poudarja njegov visokozmogljiv značaj.


Kontaktirajte nas

Preglejte vse storitve Prima I.E. / Za vsako storitev se je potrebno predhodno naročiti. Kontaktirajte nas!