Citroën C5 X predstavlja odlično kombinacijo priključno hibridnega motorja ali učinkovitih bencinskih motorjev zadnje generacije. S poudarkom na udobju, tehnologiji in elegantni obliki, C5 X zagotavlja vrhunsko vožnjo za vsakogar.


c5x web 2


Priključno hibridna izvedenka Citroën C5 X ponuja izjemno raven udobja, zlasti na vsakodnevnih poteh z dosegom v električnem načinu do 55 kilometrov. Za daljše poti pa prevzame nadzor bencinski motor PureTech 180 Stop & Start Euro 6.3, ki omogoča učinkovito vožnjo s CO2 emisijami le 29 g/km po preizkusnem postopku WLTP. Elektrificirani samodejni menjalnik ë-EAT8 zagotavlja tekočo in udobno vožnjo, hkrati pa z izbranim načinom Brake generira energijo za baterijo.

C5 X ponuja različne načine vožnje, vključno z električnim, hibridnim, udobnim in športnim načinom. V električnem načinu omogoča doseg do 55 kilometrov, v hibridnem načinu pa se samodejno uravnava krmiljenje električnega motorja in motorja z notranjim zgorevanjem za optimalno učinkovitost. Udobni način vožnje dodaja mehkobo zahvaljujoč aktivnemu vzmetenju Citroën Advanced Comfort®, medtem ko športni način izkoristi električni motor za dinamične zmogljivosti s skupno močjo 225 konjskih moči.


c5x web 3


C5 X se ponaša s sodobno oblikovanimi lučmi v obliki črke V, ki poudarjajo prepoznaven slog znamke Citroën. Z aerodinamičnim dizajnom in velikimi kolesi združuje elegantno petvratno limuzino, dinamičnost karavana ter značaj SUV-ja.

Notranjost vozila je oblikovana v salonskem stilu, s poudarkom na tehnološki naprednosti, prostornosti in udobju. Ergonomska zasnova voznikovega mesta, 12-palčni zaslon na dotik visoke ločljivosti, ter obilje odlagalnih mest dodatno izboljšajo izkušnjo vožnje.

C5 X prinaša napredno udobje s sistemom Citroën Advanced Comfort® in aktivnim vzmetenjem, ki premagujeta ovire na cesti brez napora. Priključno hibridna izvedenka ponuja še več udobja s svetovno premiero aktivnega vzmetenja Citroën Advanced Comfort®, ki prilagaja vzmetenje glede na situacijo za maksimalno udobje potnikov.

c5x web 4


S Citroën C5 X doživite izjemno udobje, sodobno tehnologijo in elegantno obliko v enem vozilu.